Prettig en veilig wonen

‘Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens’. Het belang van prettig en veilig wonen is zelden zo van belang geweest als nu. Hoge energiekosten, nood op de woningmarkt. Actualiteiten die ons laten inzien dat ‘wonen’ niet meer vanzelfsprekend is. We delen verhalen van leden over hoe zij prettig en veilig wonen en hoe sommige diensten aan huis kunnen zorgen voor meer comfort.

Prettig en veilig wonen

Tijd voor de voorjaarsschoonmaak!

En dat hoeft niet veel te kosten
Het voorjaar is aangebroken en dat betekent dat het tijd is om uw huis grondig schoon te maken en te ontdoen van de winterse rommel en stof. Het goede nieuws is dat u hiervoor geen dure schoonmaakmiddelen hoeft te kopen.
Prettig en veilig wonen

Weet wat u moet doen als u wordt gebeld door een onbekend nummer

De telefoon gaat en er verschijnt een onbekend nummer soms het buitenland. Wat kunt u dan het beste doen en wat vooral niet niet?
Prettig en veilig wonen

Redenen om nog één keer te verhuizen naar een andere woning

Bent u van plan om te verhuizen, dan zoekt u wellicht een huis waar u nooit meer weg hoeft te gaan. Een huis dat geschikt is om te blijven wonen, ook als u ouder wordt en zorg nodig heeft. Maar misschien zijn er nog andere mogelijkheden.
Prettig en veilig wonen

Hoe u uw tuin beschermt tegen een droge zomer

De zomer is een fijn seizoen voor uw tuin, maar kan ook zorgen geven. Want hoe houdt u uw planten mooi als het niet genoeg regent en heel warm is?
Prettig & veilig wonen

Woningaanpassingen

Woningaanpassingen kunnen ervoor zorgen dat u of een naaste langer thuis kan blijven wonen. Het kan gaan om kleinere aanpassingen, zoals handgrepen in de badkamer, tot een verbouwing om bijvoorbeeld het huis helemaal rolstoelgeschikt te maken.
Prettig & veilig wonen

10 tips voor goede Feng Shui in uw huis

Bent u wel eens een huiskamer binnengestapt, waar u zich direct op uw gemak voelde? Grote kans dat deze huiskamer overeenkomt met de filosofie van de Feng Shui. Deze filosofie gaat over hoe uw gevoel en geluk wordt beïnvloed door de omgeving.
Prettig & veilig wonen

Woonvormen voor later

Wat is er allemaal mogelijk?
Hoe u ook woont, u wilt vooral een plek waar u zich thuis voelt. En nu we met z’n allen steeds langer zelfstandig thuis blijven wonen, neemt de vraag naar woonvormen toe. Er zijn inmiddels allerlei verschillende mogelijkheden.
Prettig & veilig wonen

Heeft u een appartement? Dit mag u niet zomaar verbouwen

Als u een eigen huis heeft, kunt u dat naar eigen wens aanpassen en verbouwen. Als u een appartement heeft, ligt dat anders. Appartementeigenaren moeten zich houden aan de regels van de Vereniging van Eigenaren.
Prettig & veilig wonen

Kopen of huren? De voor- en nadelen op een rijtje

Als uw woning te groot, te duur of ongeschikt wordt voor u, ligt verhuizen voor de hand. Maar wordt het kopen of huren? Beide hebben voor- en nadelen.
Prettig & veilig wonen

Waarom rook levensgevaarlijk is!

Rook is levensgevaarlijk en kan binnen een halve minuut al dodelijk zijn. Rookmelders én gesloten deuren kunnen uw leven redden.
Prettig & veilig wonen

7 vragen over uw hypotheek rondom uw pensioenleeftijd

Wilt u een ander huis kopen kort voor of na uw pensioenleeftijd? Lees hier over de zeven meest gestelde vragen over het afsluiten van een hypotheek als u met pensioen bent of binnen korte tijd met pensioen gaat.
Prettig & veilig wonen

De nieuwste babbeltrucs, kent u deze al?

Bij een babbeltruc gebruikt een crimineel een smoes of leugen om uw woning binnen te dringen en geld, pinpas of waardevolle spullen te stelen. Enkele voorbeelden van de laatste nieuwe babbeltrucs. Trap er niet in!
Prettig & veilig wonen

11 vragen en antwoorden over gezonde binnenlucht

Een groot deel van onze tijd brengen we in huis door. Het is dus belangrijk dat we daar schone lucht inademen. U kunt zelf veel doen om de lucht in huis zo schoon mogelijk te houden.
Prettig & veilig wonen

Handige hulpmiddelen in de keuken

We brengen veel tijd door in de keuken. Maar soms wordt koken lastig door een lichamelijke beperking. Keukenhulpmiddelen kunnen dan helpen.
Prettig & veilig wonen

Wat heb ik nodig na een heupoperatie?

Na de heupoperatie moet u herstellen en revalideren. Dat duurt in het algemeen een aantal maanden. Het is raadzaam om er rekening mee te houden dat u minder mobiel bent na de operatie. Er zijn diverse hulpmiddelen die u kunnen ondersteunen.