Kunt u een AED alleen op een volwassene gebruiken?

Blog

De meeste mensen denken bij een reanimatie aan het redden van iemand die al wat ouder is. Dat is niet gek, want dat is ook vaak de realiteit. Toch kan het zijn dat een kind gereanimeerd moet worden. Kunt u hiervoor ook een AED gebruiken? We bespreken het in deze blog.

Kunt u een AED gebruiken bij een kinderreanimatie?

Sommige locaties hebben een AED die bedoelt is voor kinderen, maar vaak genoeg is dit ook niet het geval. Kunt u dan een normale AED gebruiken bij een kinderreanimatie? Het antwoord is ja! Als u een normale AED gebruikt moet u er wel op letten dat u één elektrode midden op de borst plakt en de ander midden op de rug. Als er wel een kinder AED ter plaatse is, dan kunt u de instructies van deze AED volgen. 

Waar vindt u een AED?

Weet u dat er waarschijnlijk bij u in de buurt een AED te vinden is? Onderzoek eens waar de dichtstbijzijnde AED te vinden is in uw werk- en leefomgeving. Zo weet u precies waar u heen moet lopen (of rennen) op het moment dat het fout gaat. Onderzoek dan gelijk ook of er alleen een normale AED ter plaatse is, of dat er ook een kinder AED beschikbaar is. Lees er meer over.

Cursus Reanimatie en AED

Wilt u leren om te gaan met reanimatie, een AED en bewusteloosheid, en levens redden? Via Vierstroom volgt u voordelig de cursus van Livis. Meer informatie? Klik hier