Recept voor kippensoep

Kippensoep is super gezond! Zelf kippensoep maken? Probeer dit recept. De bereidingstijd is circa 2,5 uur.

Ingredienten

  • 2 liter water
  • 2 kippenbouten (ongeveer 800 gram)
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 winterwortel
  • 1 stukje foelie
  • 2 laurierblaadjes
  • 6 zwarte peperkorrels
  • wat zout
  • 1 handjevol vermicelli
  • wat verse peterselie, fijngesneden

Bereiding

Zo maakt u deze kippensoep:

1. Doe het water met de kippenbouten in een grote pan en breng het aan de kook.
2. Maak de groentes schoon en snijd ze in stukjes.
3. Voeg de groentes en de specerijen toe en breng opnieuw aan de kook.
4. Zet de pan met soep vervolgens op een laag vuurtje.
5. Laat het zo ongeveer 1,5 uur zachtjes pruttelen.
6. Haal na 1,5 uur pruttelen de kippenbouten uit de soep en haal met twee vorken het vlees van de botten.
7. Trek het vlees in kleinere stukjes en doe het weer terug in de pan.
8. Voeg nu ook de vermicelli en de peterselie toe en laat de soep nog een kwartiertje doorpruttelen.

U kunt de soep meteen eten, maar de volgende dag is hij is meestal nog lekkerder. Eet smakelijk!

(Bron: landleven.nl)
 

Gezondheid en vitaliteit

Recept: Vegetarische groentelasagne

Dokter Tamara deelt graag gezonde leefstijlrecepten onder andere dit recept voor deze groentelasagna. Bomvol met groenten, vegetarisch én ook nog eens heel erg lekker!