Chronisch ziek en leefstijl

Voor iedereen is een gezonde leefstijl belangrijk, maar voor mensen met een chronische ziekte of aandoening is dit extra belangrijk. Een gezonde leefstijl helpt u om u fitter te voelen en kan er soms voor zorgen dat u minder medicijnen nodig heeft. Eet gezond en beweeg veel. Heeft u overwicht, probeer dan om af te vallen. Rookt u? Probeer dan te stoppen met roken. Vraag uw behandelaar wat u zelf kunt doen om zo gezond mogelijk te leven met uw ziekte of aandoening.

Een chronische ziekte of aandoening heeft meestal veel impact op het leven van degene met de ziekte of aandoening én van diens naasten. Naast de lichamelijke zorg die dit met zich meebrengt, zijn er veel praktische zaken die geregeld moeten worden, bijvoorbeeld vanwege fysieke beperking(en). Even een boodschapje doen kan bijvoorbeeld een hele onderneming worden, of zelfs onmogelijk blijken.

Wat kan uw omgeving doen?
Heeft u moeite met bepaalde dingen, bijvoorbeeld doordat u moeite met bepaalde bewegingen heeft? Vraag dan om hulp. Denk daarbij niet alleen aan partner en familie. Ook vrienden en buren zijn vaak bereid om te helpen, bijvoorbeeld bij het koken, boodschappen doen of bij sjouwwerk. 

Wat kan Vierstroom voor u betekenen? 

Thuiszorg
Heeft u ondersteuning thuis nodig, bijvoorbeeld bij het wassen en aankleden of bij het innemen van uw medicijnen? De verzorgenden en verpleegkundigen van Vierstroom helpen u om zo lang mogelijk thuis te wonen en zo zelfstandig en comfortabel mogelijk te leven. 
Vierstroom Zorg Thuis

Gespecialiseerd verpleegkundige aan huis
Vierstroom biedt gespecialiseerd verpleegkundige zorg aan mensen met kanker, een ongeneeslijke ziekte, diabetes, hartproblemen, neurologische aandoeningen, wonden, longziekten en ouderdomsklachten. Een speciaal opgeleide verpleegkundige komt bij u aan huis voor advies, ondersteuning en instructie. Bijvoorbeeld na ontslag uit het ziekenhuis of op verzoek van uw huisarts. 
Vierstroom Zorg Thuis

Hulpmiddelen
Er zijn hulpmiddelen die uw leven kunnen vergemakkelijken. Bijvoorbeeld om bepaalde taken of handelingen te verlichten. Ook voor bloeddrukproblemen zijn hulpmiddelen beschikbaar. Hulpmiddelen zijn verkrijgbaar in de Vierstroom Thuiszorgwinkels. 
Vierstroom Thuiszorgwinkels

Diensten aan huis
Als bepaalde zaken u moeite kosten of u heeft er geen tijd voor, kunt u gebruik maken onze diensten aan huis, bijvoorbeeld om u te ondersteunen bij huis- en tuinonderhoud en maaltijden aan huis. 
Diensten aan huis

Ledenconsulenten
U kunt met de ledenconsulenten contact opnemen voor meer informatie, maar ook voor antwoord op uw persoonlijke vragen. Ze gaan graag met u in gesprek om alle mogelijkheden voor ondersteuning binnen en buiten Vierstroom door te nemen.
Vraag het de ledenconsulent

(Bron: Vitras.nl)