Voeding tijdens chemotherapie

Sommige mensen met kanker krijgen door de ziekte en/ of de behandeling problemen met eten. Eten is niet meer vanzelfsprekend lekker en leuk. Als gevolg van de chemotherapie kunnen bijwerkingen ervaren worden zoals misselijkheid, verlies van eetlust, smaakverandering. Daarnaast kan kanker ook in de stofwisseling verandering veroorzaken waardoor iemand minder eetlust heeft. Deze bijwerkingen of veranderingen hangen af van de soort kanker, de bepaalde behandeling en de persoonlijke conditie.

Goed en gezond eten helpt om uw lichaamsgewicht en conditie op peil te houden. En dat draagt bij aan een betere kwaliteit van leven tijdens en herstelvermogen na de behandeling. 

Het KWF heeft een brochure gemaakt over voeding bij kanker. Klik hier om deze brochure te downloaden. Liever een gedrukte versie? Bestel dan deze brochure gratis via de webshop van het KWF. 

Voor voedingsadviezen tijdens en na de behandeling kunt u naar de website voedingenkankerinfo.nl. Daarnaast is er altijd de mogelijkheid tot ondersteuning van een diëtist.

Ledenconsulenten
U kunt de ledenconsulenten bellen voor meer informatie en antwoord op uw persoonlijke vragen. Zij kunnen u in contact brengen met een diëtist van zusterorganisatie Goudenhart. De ledenconsulenten zijn bereikbaar maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur via telefoonnummer 088 – 0900 400, of via email: ledenservice@vierstroom.nl